Voetbal

Willem II naar halve finale in beker na winst bij FC Twente

Willem II heeft net als vorig jaar de halve finale van het bekertoernooi gehaald. De Tilburgse eredivisieclub won met 3-2 bij FC Twente, de nummer twee van de eerste divisie. De IJslander Kirstofer Kristinsson kopte de bezoekers vlak voor tijd naar de winst. Alle vijf goals vielen in de tweede helft. Vleugelspeler Aitor Cantalapiedra zette de thuisploeg tot twee keer toe op voorsprong. Willem II kwam door een eigen doelpunt van Cristian González en een treffer van Evangelos Pavlidis op gelijke hoogte. Kristinsson werd de matchwinner, ook omdat Tom Boere in de laatste minuut nog een grote kans voor FC Twente onbenut liet. Eerder op de dag werd bekend dat Willem II maximaal 8,5miljoen euro verdient als ‘doorverkooppercentage’ bij de transfer van voormalig jeugdspeler Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona. (ANP, NRC)