Voetbal

Ook Feyenoord en Willem II naar halve finales KNVB-beker

Feyenoord en Willem II hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker. Feyenoord won thuis met 4-1 van Fortuna Sittard. Robin van Persie (twee keer, waaronder een strafschop), Sven van Beek en Steven Berghuis (strafschop) maakten de goals voor Feyenoord. Andrija Novakovich schoot begin tweede helft de 1-1 binnen voor Fortuna, daarna stelde Feyenoord orde op zaken. Willem II won met 3-2 bij FC Twente, de nummer twee van de eerste divisie. Alle goals vielen in de tweede helft: Aitor Cantalapiedra zette de thuisploeg tot twee keer toe op voorsprong, voor Willem II scoorden Cristian González en Evangelos Pavlidis. Kort voor tijd, bij 2-2, kopte Kristofer Kristinsson de bezoekers naar de zege. De laatste kwartfinale gaat deze donderdag tussen Ajax en sc Heerenveen. AZ had zich al geplaatst. (NRC)