Thuiskok

Vis hotpot

Gegaard in deze licht-pittige bouillon met tonen van gekaramelliseerd zoet, wordt de zalm boterzacht. U kunt er paksoi bij serveren zoals in het recept staat, maar een andere groente kan vanzelfsprekend ook.

Pulseer de Spaanse peper, knoflook en gemberwortel in een keukenmachine tot alles fijngehakt is (of hak fijn met een mes). Verhit de olie in een middelgrote pan, donabe of grote aardewerken hotpot, fruit hierin zachtjes het fijngehakte gembermengsel zo’n vijf minuten op middelhoog vuur tot het zacht is. Roer de suiker door met een eetlepel water en voeg toe. Laat dit in twee tot drie minuten smelten en karamelliseren, voeg vervolgens de vissaus, tamarinde en bouillon toe. Breng aan de kook, laat zachtjes pruttelen.

Als het tijd is om aan tafel te gaan, leg je de zalmfilets voorzichtig in de warme bouillon en laat je alles nog vijf tot acht minuten met de deksel erop doorstoven. Bestrooi de hotpot met kruiden, groenten en limoenpartjes, geef er gestoomde rijst bij.