Tennis

Serena Williams blijft ook na uitschakeling geloven in record

De Australische Margaret Court blijft recordhouder met 24 grandslamtitels in het vrouwentennis. Serena Williams miste op de Australian Open in de kwartfinales opnieuw een kans om het record te evenaren. De Amerikaanse verspeelde in de laatste set een 5-1 voorsprong en vier matchpoints, waardoor ze met 6-4, 4-6 en 7-5 verloor van de Tsjechische Karolina Pliskova. Williams (37) was na haar nederlaag even ontroostbaar, maar herpakte zich snel. „Dat record pak ik, vroeg of laat”, sprak ze na afloop. Williams won haar 23ste en laatste grandslam in 2017 in Australië. Ze was toen al weken zwanger. Als moeder keerde ze terug op de tennisbaan. Ze stond vorig jaar in de finales van Wimbledon en de US Open, maar die verloor ze allebei. Voor haar uitschakeling won ze in Melbourne nog van de nummer één van de wereld Simona Halep. (ANP)