Schulden

Moordenaar van zakenman Koen Everink moet nabestaanden ruim 66.000 euro betalen

Mark de J. moet ruim 66.000 euro betalen aan de nabestaanden van de in 2016 vermoorde zakenman Koen Everink. Dat besloot de rechtbank Midden-Nederland woensdag in een zaak die nabestaanden van de zakenman en het bedrijf hadden aangespannen. De voormalige tenniscoach van Robin Haase had dat bedrag van Everink geleend, maar kon niet aantonen dat hij dat deels had terugbetaald zoals hij beweert. De 31-jarige De J. werd begin 2018 veroordeeld tot achttien jaar cel voor de moord op Everink. De zakenman werd in zijn woning in Bilthoven met tientallen messteken om het leven gebracht. Zijn toen zesjarige dochter trof hem aan in de keuken. Everink en De J. waren vrienden, maar lagen met elkaar in de clinch. De J. leende 40.000 euro bij het bedrijf van Everink (Tunga Holding) en nog eens 26.050 euro van Everink zelf om zijn gokverslaving te financieren. De J. stelde dat hij al 42.200 euro had afgelost. Ook zouden hij en Everink twee maanden voor de moord nieuwe afspraken hebben gemaakt over de leningen. De J. kon hier echter geen bewijs voor leveren. Ook zou hij niet consistent zijn in zijn verklaringen. (NRC)