Ridderkerk

Jongens vast voor gewelddadige overval op supermarkt

De politie in Ridderkerk heeft twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden die worden verdacht van een gewelddadige overval zaterdag op een supermarkt, waarbij de bedrijfsleider is neergestoken met een koksmes. De 40-jarige man raakte zwaar gewond en werd enkele dagen in coma gehouden. Hij is inmiddels weer bij kennis. Tijdens de overval op de winkel aan het Vlietplein, die vlak voor sluitingstijd plaatsvond, waren enkele klanten aanwezig. Ze kregen slachtofferhulp aangeboden. De twee verdachten maken volgens de politie deel uit van een groep van in totaal acht jongens uit Ridderkerk die zijn aangehouden. Ze worden er tevens van verdacht betrokken te zijn geweest bij enkele woninginbraken, straatroven, bedreigingen en mishandelingen. (NRC)