Concept-klimaatakkoord

Planbureau voor de Leefomgeving gaat CO2-heffing doorrekenen

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Planbureau gaan de effecten van een CO2-heffing voor grote bedrijven doorrekenen. De PvdA had daar in het kader van het concept-klimaatakkoord om gevraagd. Het PBL zegt wel dat deze doorrekening niet tegelijkertijd af zal zijn met zijn analyse van het concept-klimaatakkoord. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher vroeg het PBL vorige week naar een CO2-heffing voor de industrie te kijken, nu duidelijk is dat zo’n maatregel geen onderdeel is van het concept-klimaatakkoord. De planbureaus kijken op verzoek van Asscher ook of de opbrengst van een dergelijke heffing kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de energiebelasting van burgers te verlagen, extra te investeren in duurzame energie en een innovatiefonds te financieren. (ANP)