Coach Van Bronckhorst stapt na dit seizoen op bij Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst (43) stopt aan het eind van dit seizoen als coach bij Feyenoord. Hij is dan vier jaar in functie geweest. Dat heeft de club donderdag bekendgemaakt. Van Bronckhorst heeft de directie laten weten toe te zijn aan een ‘nieuwe uitdaging’ buiten Feyenoord, meldt de club op zijn site. Onder zijn leiding won Feyenoord vijf prijzen, met de landstitel in het seizoen 2016-2017 als hoogtepunt. Van Bronckhorst spreekt van „een heel moeilijke beslissing, want Feyenoord zit in mijn hart”. Hij zegt in zijn carrière altijd zijn gevoel gevolgd te hebben „en mijn gevoel zegt nu dat ik dat niet moet doen. Het is goed zo.” De afgelopen maanden nam de kritiek op de coach toe. Er was veel onvrede over het vertoonde spel. Feyenoord staat derde in de eredivisie, op grote afstand van leider PSV.