Australian Open

Petra Kvitova en Naomi Osaka naar finale in Melbourne

De finale van de Australian Open gaat zaterdag tussen de Tsjechische Petra Kvitova en de Japanse Naomi Osaka. Kvitova versloeg in de halve finale in Melbourne de Amerikaanse Danielle Collins, die sinds kort tennist onder begeleiding van de Nederlandse trainer Stijn de Gier. Kvitova won donderdag met 7-6 en 6-0. Kvitova won twee keer eerder een grand slam: Wimbledon, in 2011 en 2014. In 2016 raakte Kvitova zwaar gewond aan haar linkerpols, toen bij haar thuis werd ingebroken. Ze moest herstellen van die blessure en speelde in 2017 niet. Osaka won van een andere Tsjechische, Karolina Pliskova, die een dag eerder 23-voudig grandslamwinnaar Serena Williams nog had verslagen in een thriller. Het werd 6-2, 4-6 en 6-4 voor Osaka. De 21-jarige Osaka won in september de US Open. Dat was haar eerste grandslamtitel. (NRC)