Winterweer

Nog nooit zoveel file

Foto Rob Engelaar / ANP

De sneeuwval heeft volgens de ANWB geleid tot de drukste spits ooit. Op het hoogtepunt, dat dinsdagavond rond 18.20 uur bereikt werd, stond er in totaal 2.287 kilometer file op alle Nederlandse A- en N-wegen.

Vooral in het oosten van het land, rond Arnhem en Nijmegen, ondervond het verkeer veel hinder. Vertragingen liepen daar op tot twee uur. De ANWB zag ook grote problemen rond Utrecht en Eindhoven, omdat daar ook tijdens de spits nog sneeuw viel. Het aantal ongelukken bleef beperkt omdat bestuurders vanwege de sneeuw traag en voorzichtig reden.

Maandag kondigde het KNMI vanwege de sneeuwval, die gladheid kan veroorzaken, code geel af. Rijkswaterstaat zette de hele dag strooiwagens in. „Het is de eerste keer deze winter dat dit overdag gebeurt”, aldus een woordvoerder. Tot nu toe werd 27 miljoen kilo zout gestrooid op de snelwegen.