Podcast

Onbehaarde Apen: Waarom hebben we planeet X nog niet gevonden?

Goed nieuws voor iedereen die baalt dat Pluto geen planeet meer is: er zijn aanwijzingen voor een negende planeet aan de rand van ons zonnestelsel. Planeet X. Een ijsbal tien keer groter dan de aarde maar nog nooit door astronomen gezien. Hoe vind je een planeet waarvoor alleen nog indirect bewijs bestaat?

Aan de rand van ons zonnestelsel wordt nog een planeet vermoed. Het bewijs? Andere verre ijsobjecten worden erdoor uit hun baan getrokken. Maar hij is nog steeds niet gezien. In deze aflevering van Onbehaarde Apen hoor je alles over deze mysterieuze planeet X.

Luister ook de alevering van Onbehaarde Apen over, onder andere, Pluto: Waarom we het nooit eens worden over Pluto..

Productie Misha Melita en Mrjam van Zuidam.