Vonnis

Oud-Nissan-topman Ghosn mag niet op borgtocht vrijkomen

Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn blijft vastzitten in een Japanse gevangenis. Een rechter heeft zijn laatste verzoek tot vrijlating op borgtocht afgewezen, ondanks verschillende toezeggingen van de 64-jarige bestuurder. Zo stelde Ghosn voor een hogere borgtocht te betalen, een enkelband te dragen en zijn bewaking zelf te betalen. De gevallen automagnaat benadrukt onschuldig te zijn en dit te willen bewijzen.

Ghosn wordt verdacht van financieel wangedrag bij Nissan. Sinds hij half november werd gearresteerd, is zijn voorarrest al verschillende keren verlengd.

Het ziet ernaar uit dat Ghosn ook moet vertrekken als topman van Renault. Bij de Franse automaker is de bestuurder slechts op non-actief gesteld. Donderdag bespreekt het bestuur van Renault de leiding van het bedrijf. Volgens ingewijden is de kans groot dat Ghosn wordt vervangen door operationeel directeur Thierry Bolloré, die al tijdelijk zijn taken waarneemt. (ANP)