voetbal

‘Barcelona biedt 90 miljoen euro voor Frenkie de Jong’

FC Barcelona wil Ajacied Frenkie de Jong kopen voor 90 miljoen euro. Dat schrijft De Telegraaf woensdag op basis van ‘Catalaanse bronnen’. De deal tussen Ajax en Barcelona is volgens de krant zo goed als rond, het is onduidelijk wanneer deze officieel bekendgemaakt wordt. Het is de laatste ontwikkeling in de transfersoap rond De Jong. Topclubs als Manchester City, Juventus en Paris Saint-Germain (PSG) hebben interesse getoond in de 21-jarige middenvelder. In december werd bekend dat PSG hem wil kopen voor 75 miljoen euro. Ook toen leek het te gaan om een „zo goed als zekere” transfer. Nu zou Barça de Fransen hebben afgetroefd. Als de deal doorgaat, wordt De Jong de duurste Nederlandse speler. Nu is dat Virgil van Dijk, die voor 84,5 miljoen euro van Southampton naar Liverpool ging. (NRC)