Vernieuwing

Center Parcs steekt half miljard in parken

Center Parcs Europe heeft 200 miljoen euro opgehaald bij investeerder Blackstone voor een ingrijpende vernieuwing van zijn zeven grootste vakantieparken. De investering maakt deel uit van een programma van 550 miljoen euro voor verbetering van de 27 parken die Center Parcs in vier Europese landen exploiteert.

De Europese tak van het van oudsher Nederlandse bedrijf is al een paar jaar bezig met grootschalige vernieuwing. Blackstone is de grootste investeerder. De rest van het benodigde geld haalt Center Parcs op bij andere grote en kleine beleggers, die mede-eigenaar zijn van vastgoed en grond. Center Parcs Europe is onderdeel van de Franse Pierre & Vacances Center Parcs Group.

Met de investering van 200 miljoen euro worden vier parken in Nederland, twee in België en één in Duitsland gerenoveerd. Volgens de Franse topman van Center Parcs, Europe Pascal Ferracci, moeten de parken na de verbouwing voldoen aan de eisen van de ‘moderne toerist’. Daarbij gaat het niet alleen om de renovatie van de huisjes, aldus de woordvoerder. „Ook verbouwen we de parkcentra en kinderboerderijen, en de zwembaden worden uitgebreid en krijgen nieuwe glijbanen. De parken zullen ook allemaal een thema krijgen.” De verbouwing van de zeven grootste parken begint in 2020 en gaat naar verwachting zo’n drie jaar duren.

In boekjaar 2017/2018 behaalde Center Parcs een omzet van 697 miljoen euro, Daarvan kwam 458 miljoen euro uit de verhuur van de huisjes.