Verenigde Staten

New York Times-columnist Russell Baker (93), winnaar van de Pulitzerprijs, overleden

Russell Baker in 1983.
Russell Baker in 1983. Foto Marty Lederhandler/AP

Columnist Russell Baker, onder andere werkzaam voor The New York Times, is maandag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de krant dinsdag. Baker won in 1979 een Pulitzerprijs voor zijn columns in de NYT en zijn autobiografie Growing Up, over zijn jeugd in Baltimore. Ook presenteerde hij Masterpiece Theatre, een langlopende dramaserie. Baker begon in 1947 als journalist. Hij was onder meer actief als verslaggever, columnist en recensent. Voor The New York Times volgde hij acht jaar de Amerikaanse politiek. Daarna werd Baker columnist omdat hij het naar eigen zeggen „zat was op politici te moeten wachten die hem leugens op de mouw speldden”. Ook recenseerde Baker boeken voor The New York Review of Books. (NRC)