Nishikori geeft op, Djokovic door naar halve finales Australian Open

Djokovic neemt het in de halve finales op tegen Fransman Lucas Pouille. Dinsdagnacht werd favoriet Serena Williams uitgeschakeld.

Nishikori en Djokovic na de wedstrijd.
Nishikori en Djokovic na de wedstrijd. Foto David Gray/AFP

Novak Djokovic mag door naar de halve finales van de Australian Open, maar niet dankzij winst in de kwartfinales. Zijn tegenstander Kei Nishikori moest woensdagochtend opgeven vanwege een blessure aan zijn bovenbeen. Tijdens de wedstrijd werd de Japanner al herhaaldelijk behandeld aan zijn dij.

Djokovic was vanaf het begin duidelijk de sterkste van de partij. Na 31 minuten haalde hij de eerste set binnen met 6-1. Ook de tweede set leek hij te gaan winnen, hij stond op 4-1 toen Nishikori kenbaar maakte te stoppen. Toen de Japanner het veld verliet, juichte het publiek in Melbourne hem toe.

De Servische Djokovic, de nummer 1 van de wereld, neemt het in de halve finales op tegen de Fransman Lucas Pouille. Het is de eerste keer dat Pouille in de halve finale van een Grand Slam-toernooi staat. Hij won woensdagochtend van de Canadese Milos Raonic met 7-6 (4), 6-3, 6-7 (2), 6-4.

Serena Williams uitgeschakeld

Serena Williams heeft dinsdagnacht op een pijnlijke manier verloren van Karolina Pliskova in de kwartfinales van de Australian Open. In de derde set, toen beide tennissters één set op zak hadden, kwam de Amerikaanse op een 5-1 voorsprong te staan. Hierna begon Pliskova echter aan een opmerkelijke inhaalrace, waarbij ze vier matchpoints wegwerkte. Vervolgens wist ook Williams een paar matchpoints te pareren, maar uiteindelijk won Pliskova de set, en daarmee de wedstrijd, met 7-5.

Lees ook: Stefanos Tsitsipas en de zijnen komen er aan – nu dan echt

Pliskova wordt nu al geroemd om haar sterke comeback tegen de zevenvoudige Australian Open-winnares Williams. De Tsjechische spreekt zelf van “de beste comeback van mijn leven tot nu toe”. Ook Williams zei na de wedstrijd dat Pliskova “ongelooflijk heeft gespeeld”.

Twitter avatar AustralianOpen #AusOpen Karolina Pliskova on coming back from 1-5 down and saving four match points: “It’s the best comeback ever so far in my life.” #AusOpen https://t.co/Dke1kwf9Nb

Het is de eerste keer dat Pliskova, nummer acht op de wereldranglijst, de halve finales van de Australian Open bereikt. Ze moet het hier opnemen tegen de Japanse Naomi Osaka, nummer vijf van de wereld. Osaka won afgelopen september de US Open, ten koste van Serena Williams.