‘Geen hoop meer op terugvinden neergestorte voetballer Sala’

De Argentijn verstuurde vanuit het vliegtuig via WhatsApp een audiobericht aan een aantal vrienden. ‘Wat ben ik bang’, sloot hij af.

Supporters van Sala's vorige voetbalclub FC Nantes steken kaarsjes aan voor Sala.
Supporters van Sala's vorige voetbalclub FC Nantes steken kaarsjes aan voor Sala. Foto Loic Venance/AFP

De zoekactie naar voetballer Emiliano Sala in het Kanaal heeft tot dusver nog niets opgeleverd. De leidinggevende die de zoekactie overziet heeft de hoop min of meer opgegeven Sala en de piloot nog leven terug te vinden, zei hij woensdag tegen persbureau Reuters. De aanvaller raakte maandag vermist toen een vliegtuigje waarin hij zat van de radar verdween. Als er zich aan het wateroppervlak restanten van bijvoorbeeld een vliegtuig hadden bevonden, zouden deze inmiddels gevonden moeten zijn.

Sala heeft vanuit het privévliegtuig waarmee hij maandag verdween nog een audiobericht gestuurd naar een aantal vrienden. Hierin zegt hij dat hij dat hij bang is dat het toestel gaat neerstorten, meldde de Argentijnse sportkrant Olé eerder op de dag.

Het bericht heeft de 28-jarige via WhatsApp verstuurd naar een aantal vrienden, die hij aanspreekt met hermanitos: broertjes. De Argentijn praat onder meer over zijn nieuwe team. Hij maakte vorige week de overstap van FC Nantes naar Cardiff City, dat twintig miljoen euro voor hem betaalde. Een dag nadat het vliegtuig waarin hij zat verdween, zou hij bij zijn nieuwe club beginnen met trainen. Het geluidsfragment sluit af met een aantal warrige zinnen.

“We gaan zien wat er gebeurt. Als jullie over een anderhalf uur nog niets van mij gehoord hebben… Ik weet niet of ze iemand gaan sturen om me te zoeken… Papa, wat ben ik bang…”

Sala was maandagavond per vliegtuig onderweg van Frankrijk naar Wales, toen het contact met het toestel verloren ging. Sinds de verdwijning is een grote zoekactie op touw gezet, vooralsnog zonder resultaat. De voetballer en de piloot waren de enige inzittenden van het vliegtuigje.