Helmond

Man (21) vast voor schietpartij met twee onschuldige gewonden

De politie heeft dinsdag in Helmond een 21-jarige man gearresteerd voor betrokkenheid bij de schietpartij waarbij een dag eerder twee onschuldige meisjes gewond raakten. De 23-jarige man die eerder werd aangehouden, is vrijgelaten en geldt inmiddels als getuige. Bij het incident in het centrum van de Brabantse stad werd een grijze Volkswagen Golf beschoten, waarna de inzittenden vluchtten. Een andere auto reed vervolgens op hoge snelheid weg en werd een paar honderd meter verderop teruggevonden. Ook de inzittenden daarvan zijn spoorloos. De politie denkt dat het gaat om een ruzie in het Helmondse drugsmilieu. Een 2-jarig meisje werd door een kogel in het been geraakt. Wat de lichamelijke gevolgen voor haar zijn is nog onduidelijk. Een 15-jarig meisje werd in haar arm geraakt. Zij is inmiddels weer thuis. (NRC)