Filmoverzicht: fraai epos ‘Werk ohne Autor’, de nieuwste ‘Dragon Ball’ is aanslag op de zintuigen

Recensies Naar de film deze week? ‘Werk ohne Autor’ is een ambitieuze film. Door de goed uitgediepte personages en het elegante script weet de film drie uur lang te boeien. De nieuwe ‘Dragon Ball Super: Broly’ bevat veel gebrul, diverse Hulk-achtige transformaties en lang uitgesponnen gevechten.

 • ●●●●

  Werk Ohne Autor: Drama

  ‘Werk ohne Autor’ is een ambitieuze film. Door de goed uitgediepte personages en het elegante script weet de film drie uur lang te boeien. Lees de recensie: Fraai historisch epos gebaseerd op leven Gerhard Richter

  Regie: Florian Henckel von Donnersmarck. Met: Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Saskia Rosendahl, Oliver Masucci. In: 43 bioscopen

 • ●●●●

  Kabul, City in the Wind: Documentaire

  Tranentrekkend wordt ‘Kabul, City in The Wind’ nooit, maar de documentaire toont wel hoe de levens van Afghaanse buschauffeurs op elk niveau doordrongen zijn van geweld. Lees de recensie: Onsentimentele docu over een uitzichtloze situatie

  Regie: Aboozar Amini. In 16 bioscopen

 • ●●●●●

  Vals: Tienerthriller

  Vier vriendinnen gaan op meidenweekend in de Ardennen. In het huisje in België gebeuren onverklaarbare dingen. ‘Vals’ heeft een typische thrillerstructuur: bijna iedereen heeft een geheim, informatie wordt achtergehouden en er wordt met aanwijzingen gestrooid. Lees de recensie: ‘Vals’ is een verdienstelijke thriller

  Regie: Dennis Bots. Met: Romy Gevers, Holly Mae Brood, Abbey Hoes, Olivia Lonsdale. In: 112 bioscopen

 • ●●●●●

  Dragon Ball Super: Broly: Japanse animatie

  Kenners weten wat ze kunnen verwachten bij de nieuwe ‘Dragon Ball Super: Broly’. Veel gebrul, diverse Hulk-achtige transformaties van zowel helden als schurk en lang uitgesponnen gevechten. Maar voor de gewone filmbezoeker is de film nogal overweldigend. Lees de recensie: De nieuwste ‘Dragon Ball’ is een aanslag op de zintuigen

  Regie: Tatsuya Nagamine. In: 41 bioscopen (originele versie), 65 bioscopen (Engelstalige versie)

 • ●●●●

  The Hate U Give: Tienerfilm

  ‘The Hate U Give’, dat het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen aanklaagt, was al een groot succes als roman voor ‘young adults’. Het boek is nu uitstekend verfilmd. Lees de recensie: Onderhoudende tienerfilm klaagt politiegeweld aan

  Regie: George Tillman jr. Met: Amandla Stenberg, Regina Hall, Russell Hornsby. In: 65 bioscopen