Feyenoord en Willem II naar halve finale KNVB Beker

Beide ploegen zaten vorig jaar ook bij de laatste vier. Donderdag wordt duidelijk wie na Feyenoord, Willem II en AZ de laatste halve finalist wordt.

Robin van Persie maakte woensdag twee doelpunten.
Robin van Persie maakte woensdag twee doelpunten. Foto Tom Bode/VI-Images

Feyenoord heeft zich woensdag voor eigen publiek gekwalificeerd voor de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. Twee doelpunten van Robin van Persie, en een van Sven van Beek en van Steven Berghuis waren voldoende tegen Fortuna Sittard: 4-1.

Van Persie opende na ruim een half uur de score. Hij kon een panklare voorzet van Jeremiah St. Juste zo binnen lopen. Namens Fortuna Sittard maakte Andrija Novakovich na 54 minuten de gelijkmaker. Feyenoord-aanvoerder Van Persie mocht in de 64e minuut vanaf elf meter zijn tweede maken, waarna Van Beek en Berghuis (ook uit een strafschop) de eindstand bepaalden.

De winst was voor Feyenoord een bescheiden goedmaker. In de competitie verloor het elftal van Giovanni van Bronckhorst vorige maand verrassend met 0-2 van Fortuna.

Willem II

Eerder op de avond verzekerde Willem II zich van een plaats in de halve finale. Uit bij FC Twente wonnen de Tilburgers met 2-3. Die score kwam pas laat tot stand: bij rust stond het nog 0-0. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie had na de pauze ruim de voorsprong genomen, door twee doelpunten van Aitor Cantalapiedra. Een eigen goal van Cristian González en de aansluitingstreffer van Evangelos Pavlidis brachten Willem II echter op gelijke hoogte, waarna Kirstofer Kristinsson vlak voor tijd de beslissing binnenkopte.

Donderdag is de laatste kwartfinale van het bekertoernooi. Dan ontvangt Ajax de Friese club sc Heerenveen.