Detailhandel

Blokker verkoopt speelgoedketen Maxi Toys

De Portugese investeerder Green Swan neemt speelgoedketen Maxi Toys over van Blokker Holding. Dat hebben de twee bedrijven dinsdag bekendgemaakt. Blokker geeft geen financiële details over de verkoop van de keten die winkels heeft in België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland.

Green Swan neemt de 170 eigen winkels over, maar ook de webwinkels in België, Frankrijk en Luxemburg, franchisecontracten in Roemenië en Marokko en 67 winkels in Turkije waarvan Maxi Toys mede-eigenaar is. De investeerder richt zich op de speelgoedsector. Vorig jaar kocht het bedrijf de Spaanse en Portugese activiteiten van de failliete Amerikaanse keten Toys ‘R’ Us.

Blokker Holding houdt na de verkoop nog de ketens Blokker, Marskramer en Big Bazar over. Die laatste winkel staat ook in de verkoop. Eerder verkocht de holding Intertoys, Xenos en Leen Bakker. Het bedrijf wil meer zich meer richten op de moeizaam draaiende Blokker-winkels. (ANP)