Brexit

Sony haalt Europese hoofdkantoor naar Nederland

Elektronicareus Sony verplaatst vanwege de Brexit zijn Europese hoofdkantoor formeel van Engeland naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het concern (66 miljard euro omzet, 117.300 werknemers). Het gaat om wijziging van de „juridische entiteit” stelt Sony.Met de ‘papieren verhuizing’ zijn geen arbeidsplaatsen gemoeid, benadrukt Sony. Per eind maart, als het boekjaar van Japanse concern eindigt, verandert Sony Europe van bedrijfsvorm en wordt van een Engelse limited een Nederlandse besloten vennootschap. „Op deze manier kunnen wij zonder disruptie zaken blijven doen als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.” Sony Benelux is al gevestigd in Nederland en houdt kantoor in Hoofddorp. Verschillende Japanse bedrijven hebben besloten hun Europese hoofdkantoor uit het VK weg te halen vanwege de Brexit. Panasonic kondigde bijvoorbeeld al eerder de komst naar Nederland aan, net als de Japanse bank MUFG. (NRC)