Belangenverstrengeling

In opspraak geraakte directeur COMM museum stapt op

Tobias Walraven stapt op als directeur van COMM, na berichtgeving van de journalistieke onderzoeksite Follow the Money. Dat maakte het museum in Den Haag woensdag bekend. Walraven treedt terug wegens de „negatieve publiciteit” over hem en het communicatiemuseum. FTM berichtte maandag dat Walraven bedrijven waarvan hij zelf bestuurder en aandeelhouder was inhuurde voor een reclamecampagne voor het museum. Ook zou hij een, voor een klein museum, ongebruikelijk hoge ‘managementvergoeding’ hebben gekregen. Die vergoeding varieerde van 181.000 tot 255.000 euro per jaar. Het museum nam eerder afstand van het artikel van FTM, zonder daar inhoudelijk op in te gaan. Walraven ontkende deze week dat hij persoonlijk betrokken was bij de inhuur van zijn bedrijven. (NRC)