Zanger Chris Brown vrijgelaten na beschuldiging van verkrachting

Dinsdag werd Brown opgepakt in Parijs. In reageerde ‘s avonds in een Instagram-post met de tekst “deze bitch liegt”.

In 2009 raakte Brown in de problemen omdat hij zijn toenmalige vriendin, Rihanna, had mishandeld.
In 2009 raakte Brown in de problemen omdat hij zijn toenmalige vriendin, Rihanna, had mishandeld. Foto Matt Sayles/AP

Chris Brown (29) is dinsdagavond weer vrijgelaten. Eerder op de dag was de Amerikaanse zanger gearresteerd omdat een vrouw (24) had verklaard dat hij haar had verkracht. Volgens persbureau AFP wordt hij vooralsnog niet vervolgd, maar gaat het onderzoek wel door.

In een Instagram-post ontkent Brown de beschuldigingen. Hij plaatste dinsdagavond een foto met de tekst “THIS B!TCH LYIN’” (‘deze bitch liegt’). In het bijschrift schrijft Brown dat de beschuldiging “nep” en “respectloos” is. AFP meldde eerder dat twee anderen, onder wie Browns lijfwacht, ook gearresteerd waren. Of zij zijn vrijgelaten, is niet duidelijk.

Volgens Le Parisien zou Brown de vrouw in de nacht van 15 op 16 januari hebben verkracht in zijn hotelkamer. De twee ontmoetten elkaar in een nachtclub in de buurt van de Champs-Elysées. Ze beweert dat een vriend van Chris Brown en zijn lijfwacht haar ook hebben misbruikt.

Browns platenlabel Sony Music wilde tegenover de internationale persbureaus niet reageren. In 2009 raakte Brown in de problemen omdat hij zijn toenmalige vriendin, Rihanna, had mishandeld. Zijn proeftijd in die zaak liep in 2015 af.