Vliegveld Rotterdam even dicht vanwege sneeuw

Reizigers op Schiphol hebben nog niet of nauwelijks vertragingen ondervonden. Ook het verkeer op de wegen had tijdens de ochtendspits geen last van de sneeuwval.

Het platform van Rotterdam The Hague Airport wordt sneeuwvrij gemaakt. Vanwege de sneeuwval kunnen er tijdelijk geen vliegtuigen landen of opstijgen.
Het platform van Rotterdam The Hague Airport wordt sneeuwvrij gemaakt. Vanwege de sneeuwval kunnen er tijdelijk geen vliegtuigen landen of opstijgen. Foto Robin Utrecht/ANP

Het vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport is dinsdagmiddag hervat. De start- en landingsbanen waren dinsdagochtend voor enkele uren gesloten vanwege de sneeuwval. Volgens een woordvoerder van het vliegveld zijn er geen vluchten uitgevallen door de tijdelijke sluiting.

Reizigers op Schiphol hebben dinsdag nog niet of nauwelijks vertragingen ondervonden door de sneeuw. KLM waarschuwde passagiers maandag uit voorzorg voor mogelijke vertragingen.

De sneeuwval die sinds dinsdagochtend over het land trekt richting het noordoosten zorgt naar verwachting voor maximaal drie centimeter sneeuw, aldus Weerplaza. Het KNMI waarschuwde maandag voor gladheid en gaf code geel af. NS en ProRail lieten weten dat er dinsdag uit voorzorg minder treinen zouden rijden.

Volgens de ANWB had het wegverkeer tijdens de ochtendspits nog geen last van de sneeuwval, maar is er vooral op de lokale wegen kans op gladheid. Rijkswaterstaat meldt dat er tot aan het begin van de middag zes meldingen zijn binnengekomen van ongevallen als gevolg van de sneeuw. Rijkswaterstaat en de provincies strooien zout op alle doorgaande wegen.

In Zeeland en Zuid-Holland zijn tientallen rijexamens afgelast vanwege de sneeuw, meldt het CBR. In Zeeland zijn 27 van de 87 examens geschrapt, in Zuid-Holland 80 van de 565. In de rest van Nederland zijn vrijwel alle examens doorgegaan.