Thuiskok

Garnalenlaksa

Deze Maleisische laksa is ideaal, want heel makkelijk en snel te maken. De pittige currypasta contrasteert fijn met het zacht-zoete van de kokosmelk, het zuur van de limoen met het zoet van de palmsuiker. De koriander maakt het af. Dit recept is voor vier kleine porties of voor twee grote, als u het als maaltijd serveert.

Stamp de macadamianoten in een vijzel fijn tot een pasta. Verhit in een grote braadpan wat plantaardige olie en voeg de currypasta en de geplette noten toe. Draai het vuur laag en laat vijf minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de kippenbouillon, kokosmelk, steranijs, kaneelstokjes, tamarinde, palmsuiker, vissaus en het limoensap toe. Laat tien minuten zachtjes koken, voeg daarna de sperziebonen en garnalen toe. Laat nog twee tot drie minuten koken. Haal de pan van het vuur. Giet kokend water over de rijstvermicelli en laat twee minuten staan tot ze zacht zijn. Snijd de ananas in batons van twee centimeter. Verdeel de vermicelli over vier kommetjes en schep de laksa erover. Top af met de ananas, fijngehakte koriander, munt en zoetzure rode peper en sjalotten. Geef er krokantgebakken sjalot bij.