Singer-songwriter

Duncan Laurence voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

Singer-songwriter Duncan Laurence gaat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Dat heeft omroep AvroTros, die de kandidaat selecteert, maandag bekendgemaakt. De in Spijkenisse geboren Laurence (1994), vooralsnog een onbekende naam in de Nederlandse popwereld, studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Het lied waarmee hij afreist naar Tel Aviv, waar het Eurovisie Songfestival dit jaar op 14, 16 en 18 mei plaatsvindt, wordt op 7 maart uitgebracht. „We werden van onze stoel geblazen door deze song”, zegt AvroTros-directeur Eric van Stade. Laurence, zijn echte naam is Duncan de Moor, deed in 2014 mee aan talentenprogramma The Voice of Holland. Vorig jaar ging Waylon voor Nederland naar de liedjeswedstrijd. Met ‘Outlaw In Em’ eindigde hij op de achttiende plaats. (NRC)

    • Guus Ritzen