Onschuldige omstanders

Peuter (2) en tiener (15) gewond geraakt bij schietpartij in Helmond

Bij een schietpartij in het centrum van Helmond zijn maandagmiddag een meisje van twee en een meisje van vijftien jaar oud gewond geraakt. De politie meldt op Twitter dat het gaat om onschuldige omstanders. Een paar honderd meter van waar de schietpartij plaatsvond, is een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Het meisje van twee zat bij haar moeder achterop de fiets en werd door een kogel geraakt in haar been. De tiener van vijftien fietste door de straat en kreeg een kogel in haar arm. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het meisje van vijftien mocht daarna naar huis, het jongere meisje werd maandagavond nog behandeld. De politie van Helmond kreeg tussen drie en half vier de eerste melding binnen over de schietpartij. Bij het incident werd op een auto geschoten. Het voertuig werd in de straat achtergelaten zonder achterruit; de inzittenden wisten te vluchten. Een andere auto reed hard weg en werd vervolgens een halve kilometer verderop gevonden. Ook de inzittenden van deze auto zijn gevlucht. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog niet bekend, zegt een woordvoerder. (NRC)

    • Guus Ritzen