Onschuldige omstanders

Peuter (2) en tiener (15) gewond geraakt bij schietpartij in Helmond

Bij een schietpartij in het centrum van Helmond zijn maandagmiddag een meisje van twee en een meisje van vijftien jaar oud gewond geraakt. Volgens de politie gaat het om onschuldige omstanders. Er is een verdachte aangehouden. Het meisje van twee zat bij haar moeder achterop de fiets en werd door een kogel geraakt in haar been. De tiener van vijftien fietste door de straat en kreeg een kogel in haar arm. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het meisje van vijftien mocht al snel naar huis, het jongere meisje werd maandagavond nog behandeld. Bij het incident werd op een auto geschoten. De inzittenden wisten te vluchten. Een andere auto reed hard weg en werd een halve kilometer verderop gevonden. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van de politie. (NRC)