Nieuwe verdachten opgepakt in zaak schietpartij Enschede

De politie trof in november vier lijken aan in een growshop. Volgens de politie hebben de twee nieuwe verdachten een wapen geleverd.

In november werden vier lijken aangetroffen in een pand in Enschede.
In november werden vier lijken aangetroffen in een pand in Enschede. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

Twee mannen uit het Brabantse Sint Willebrord zijn dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een viervoudige moord, vorig jaar in Enschede. Dat meldt de politie dinsdagmiddag.

De twee mannen van 71 en 32 jaar hebben volgens de politie een wapen geleverd aan meerdere verdachten die al vastzitten. Op 26 november werd een tweetal uit Hengelo opgepakt. Een dag later werd een derde verdachte ingerekend, een 30-jarige man die woont in de regio Twente. Allen zitten nog vast.

De politie trof in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede op 13 november vier lijken aan. De slachtoffers, tussen de 27 en 62 jaar oud, waren door geweld om het leven gekomen. Twee slachtoffers waren bekenden van de politie, die eerder in het pand een hennepkwekerij aantrof.

De politie, die nog op zoek is naar tips en momenteel een woning in Sint Willebrord doorzoekt, sluit meerdere aanhoudingen niet uit.