Man die gevangene hielp ontsnappen in vuilniszak zelf ingerekend

De 26-jarige man smokkelde een medegevangene mee toen hij werd vrijgelaten. De ontsnapte man is nog op vrije voeten.

Penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam.
Penitentiaire inrichting De Schie in Rotterdam. Foto Evert-Jan Daniëls/ANP

De 26-jarige verdachte die eind december een medegedetineerde hielp ontsnappen uit de Rotterdamse gevangenis De Schie, is maandag zelf ingerekend. De man die hij hielp ontsnappen is nog steeds op vrije voeten, meldt de politie dinsdag op Twitter.

Twitter avatar PolitieLE Landelijke Eenheid De man (26jr) die wordt verdacht te hebben geholpen bij de ontsnapping van een man uit P.I. De Schie op 28-12-2018 is gisteren in R’dam aangehouden en zit vast. Naar de ontsnapte man wordt nog gezocht. @FastNL
Lees ook: Dief ontsnapt uit gevangenis De Schie in Rotterdam

De 26-jarige gedetineerde, die veroordeeld werd voor diefstal, ontsnapte op 28 december vanuit de penitentiaire inrichting in Rotterdam. De dief, die eigenlijk nog tot eind 2019 vast had moeten zitten, werd vermoedelijk in een blauwe vuilniszak naar buiten gesmokkeld door de andere verdachte, toen hij vrijgelaten werd.

Hij werd afgelopen maandag in Rotterdam ingerekend. Op het helpen ontsnappen van een gevangene staat een celstraf van maximaal vier jaar.