Profiel

Afghanistan

Talibaan richten bloedbad aan in militair opleidingscentrum

Bij een aanval van de Talibaan op een kazerne in Afghanistan zijn maandag zeker 45 mensen omgekomen en minstens dertig mensen gewond geraakt. Tegen Reuters zei een hoge functionaris van Defensie dat bij de explosie in het militaire trainingscentrum zelfs „126 mensen zijn gedood”, onder wie „acht speciale commando’s”. De zelfmoordaanvallers hadden een eerder buitgemaakte Humvee vol explosieven gestopt, die zij tot ontploffing brachten in een kazerne in de provincie Maidan Wardak, ten westen van de hoofdstad Kabul. Daarna schoten drie Talibaanstrijders met mitrailleurs om zich heen voordat zij zelf werden doodgeschoten. De Talibaan hebben de afgelopen weken vrijwel dagelijks aanslagen uitgevoerd – terwijl tegelijkertijd onderhandelingen worden gevoerd over een bestand. (Reuters, AP, BBC)