Singer-songwriter Duncan Laurence naar Eurovisie Songfestival

Laurence studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg.

Singer-songwriter Duncan Laurence.
Singer-songwriter Duncan Laurence. Foto Kippa Levin den Boer/ANP

Singer-songwriter Duncan Laurence gaat voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Dat heeft omroep AvroTros, die de kandidaat selecteert, maandag bekendgemaakt.

De in Spijkenisse geboren Laurence (1994), vooralsnog een onbekende naam in de Nederlandse popwereld, studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Het lied waarmee de muzikant afreist naar Tel Aviv, waar het Eurovisie Songfestival dit jaar is, wordt op 7 maart uitgebracht. “We werden van onze stoel geblazen door deze song”, zegt AvroTros-directeur Eric van Stade daar alvast over. “[Die] is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is.”

Duncan de Moor

Laurence, wiens echte naam Duncan de Moor is, deed in 2014 mee aan talentenprogramma The Voice of Holland. Aan de Rockacademie in Tilburg ontwikkelde hij zich als zanger, producer en liedjesschrijver.

De 64ste editie van de internationale muziekwedstrijd vindt plaats op 14, 16 en 18 mei. Vorig jaar ging Waylon voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Met ‘Outlaw In ‘Em’ eindigde hij op de achttiende plaats. In 1975 won Nederland voor het laatst het liedjesfestival met ‘Ding-a-dong’ van Teach-In.