Williams plaatst zich voor kwartfinale na winst op Halep

Williams won met 6-1, 4-6, 6-4 van Simona Halep, de nummer één van de wereld bij de vrouwen en verliezend finalist van vorig jaar.

Serena Williams wint van Simona Halep en plaatst zich voor de kwartfinale op de Australian Open.
Serena Williams wint van Simona Halep en plaatst zich voor de kwartfinale op de Australian Open. Foto Kin Cheung/AP

Serena Williams heeft maandag Simona Halep, nummer één van de wereld bij de vrouwen en vorig jaar verliezend finalist, uitgeschakeld op de Autralian Open. Ze won maandag met 6-1, 4-6, 6-4 en heeft zich hiermee geplaatst voor de kwartfinale.

Twitter avatar AustralianOpen #AusOpen The seven-time champion reigns supreme. @serenawilliams knocks out the world No.1 Simona Halep 6-1 4-6 6-4 to reach her 1⃣2⃣th #AusOpen quarterfinal. https://t.co/bqFKeP8u81

De 37-jarige Williams won al zeven keer de Australian Open, voor het laatst in 2015. Ze begon overtuigend en trok de eerste set in twintig minuten naar zich toe. De tweede set was voor Halep, maar in de derde set gaf een break van Williams bij 3-3 de doorslag. Williams neemt het in de kwartfinale op tegen Karolina Pliskova.

In het mannentoernooi werd maandag Alexander Zverev uitgeschakeld door de Canadees Milos Raonic: 1-6, 1-6, 6-7 (5). Bij de vrouwen heeft Naomi Osaka de kwartfinales bereikt. De winnaar van de US Open van september had zich als vierde geplaatst voor het toernooi van Melbourne. Ze won maandag in een spannende driesetter van Anastasia Sevastova uit Letland: 2-6, 6-3, 6-4.

Lees ook: Je kunt beter dubbelen met Demi Schuurs

Gemengd dubbel

Eerder op de dag strandden de Nederlanders Demi Schuurs en Matwé Middelkoop in de tweede ronde. Het duo moest het in het gemengd dubbel opnemen tegen Abigail Spears (Verenigde Staten) en Juan Sebastian Cabal (Colombia). Schuurs en Middelkoop verloren die wedstrijd (Australische tijd) met 6-1, 6-2.

Het Nederlandse tweetal kwam ook uit op het dubbelspel tijdens de grand slam in Melbourne. Ze kwamen beide niet verder dan de eerste ronde. Schuurs speelde met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands. Middelkoop vormde bij de mannen een team met Robin Haase. Alle Nederlanders zijn inmiddels uitgeschakeld in Melbourne.