Premier League

Liverpool en City winnen, zevende zege op rij United

In de strijd om de landstitel in Engeland maakte Manchester City zondag geen fouten tegen Huddersfield Town. De nummer twee van de Premier League versloeg de hekkensluiter met 3-0, door goals van Danilo, Raheem Sterling en Leroy Sané. De achterstand van City op Liverpool blijft daardoor vier punten.

De koploper won zaterdag met moeite van Crystal Palace, dat op Anfield bij rust zelfs op voorsprong stond: 0-1. Liverpool kwam in de tweede helft via Mohamed Salah en Roberto Firmino op voorsprong: 2-1. Na de gelijkmaker van James Tomkins maakte Salah de 3-2. In de extra tijd leek Sadio Mané het duel te beslissen, maar Max Meyer maakte er nog 4-3 van.

Manchester United won ook de zevende wedstrijd (waarvan zes in de competitie) onder leiding van de nieuwe coach Ole Gunnar Solskjaer. Op Old Trafford werd Brighton & Hove Albion met 2-1 verslagen. Paul Pogba opende de score uit een strafschop. Het was de vijfde treffer van de weer opgeleefde Fransman sinds de komst van Solskjaer. Marcus Rashford zorgde voor de 2-0. Na de rust scoorde Pascal Gross tegen.

Arsenal won op eigen veld de Londense derby tegen Chelsea met 2-0. Alexandre Lacazette en Laurent Koscielny maakten de doelpunten voor de ploeg van trainer Unai Emery. (NRC)