Peuter (2) en tiener (15) gewond bij schietpartij Helmond

Volgens de politie gaat het om onschuldige omstanders. De daders zijn gevlucht. Een verdachte is aangehouden.

Politie bij de locatie van het schietincident in Helmond.
Politie bij de locatie van het schietincident in Helmond. Foto ANP/GinoPress

Bij een schietpartij in het centrum van Helmond zijn maandagmiddag een meisje van twee en een meisje van vijftien jaar oud gewond geraakt. De politie meldt op Twitter dat het gaat om onschuldige omstanders. Een paar honderd meter van waar de schietpartij plaatsvond, is een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Het gaat om een 23-jarige man uit Helmond.

Het meisje van twee zat bij haar moeder achterop de fiets en werd door een kogel geraakt in haar been. De tiener van vijftien fietste door de straat en kreeg een kogel in haar arm. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het meisje van vijftien is inmiddels uit het ziekenhuis, het jongere meisje wordt daar nog behandeld.

Eerste melding

De politie Helmond kreeg tussen drie en half vier de eerste melding binnen over de schietpartij. Bij het incident werd op een auto geschoten. Dat voertuig is in de straat achtergelaten met de achterruit eruit. De inzittenden zijn gevlucht. Een andere auto, een Opel Astra, reed hard weg. Die werd een halve kilometer verderop gevonden in de Wolfstraat. Ook de inzittenden van deze auto zijn gevlucht.

Wat zich precies in de Molenstraat heeft afgespeeld, is nog niet bekend, zegt een woordvoerder. Een politiehelikopter is ingezet. De Molenstraat is afgesloten voor forensisch onderzoek.

Twitter avatar politieob Politie Oost-Brabant Bij het schietincident vielen willekeurige slachtoffers. Het gaat om een 2-jarig meisje en een tiener van 15. Het kindje van 2 zat bij haar moeder achter op de fiets en liep een verwonding aan haar been op. Het 15-jarige meisje raakte gewond aan haar arm.