Oud-officier van justitie

Nieuwe verdachten voor beramen aanslag Greetje Bos

Justitie heeft twee nieuwe verdachten in beeld voor betrokkenheid bij het beramen van een moordaanslag op voormalig officier van justitie Greetje Bos. Dat bevestigt het OM naar aanleiding van een artikel in BN/De Stem zaterdag. Bos leidde het strafrechtelijk onderzoek naar oprichter van motorclub No Surrender Klaas Otto en moest meerdere keren onderduiken vanwege doodsbedreigingen aan haar adres. Het gaat volgens BN/De Stem om twee mannen uit Klundert en Steenbergen, die banden hebben met motorclubs. Een woordvoerder van justitie wil dat niet rechtstreeks bevestigen, maar zegt wel dat het BN/De Stem-artikel „geen fouten bevat”. De mannen werden al in november vorig jaar opgepakt. Ze werden verhoord en daarna weer vrijgelaten. Desondanks zijn ze nog altijd verdachten. Waarom de mannen niet meer vast zitten, wil justitie niet zeggen. In BN/De Stem zeggen de advocaten van de nieuwe verdachten dat de mannen niets met de zaak te maken hebben. Dat er nieuwe verdachten in beeld zijn in de zaak, is opmerkelijk. Eerder waren twee andere mannen, onder wie Klaas Otto zelf, in beeld bij het OM. Otto zou in 2017 een 44-jarige man opdracht hebben gegeven Bos te vermoorden. Beiden werden aangehouden, maar uiteindelijk ging justitie wegens een gebrek aan bewijs niet over tot vervolging. (NRC)