Koers

Fietsen Down Under

Foto’s EPA, AFP

De meeste fans zijn er met hun hoofd nog niet helemaal bij, maar op het zuidelijk halfrond is het nieuwe wielerseizoen al in volle gang. De Tour Down Under, de belangrijkste Australische etappekoers, werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Daryl Impey (foto linksonder). Hij deed dat vorig jaar ook al.

De laatste van zes etappes werd als gebruikelijk een prooi voor de Australiër Richie Porte. Hij won voor de zesde keer de etappe die eindigt op deze steile heuvel. Porte bleef de Nederlandse ronderenner Wout Poels net voor. Impey zat daar vlak achter. Poels eindigde in het algemen klassement als derde, op 17 seconden van Impey en 4 seconden van Porte. Valpartijen waren er ook in de koers , zoals in de tweede etappe voor de Oostenrijker Marco Haller (foto rechtsonder).