Supportersrellen OM eist taakstraf tegen agent die Feyenoord-fan omverreed

Een politieagent die in mei 2017 met zijn ME-busje een Feyenoord-fan omverreed, moet volgens het OM worden veroordeeld voor zware mishandeling. Justitie eist een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur. De politieagent schepte de man temidden van de supportersrellen die uitbraken na de verloren ‘kampioenswedstrijd’ van Feyenoord uit tegen Excelsior (3-0). De agent benutte het busje om ruimte te maken, aldus het OM. „Door dit handelen heeft de verdachte de niet onwaarschijnlijke mogelijkheid dat het latere slachtoffer letsel zou oplopen willens en wetens geaccepteerd.” De man liep een dubbele beenbreuk op. Volgens de advocaat van de verdachte, Klasien Versteeg, was er geen sprake van opzet. Haar cliënt maakte „een inschattingsfout”. Uitspraak op 1 februari.

Lees hier het hele rechtbankverslag: Aanrijding Feyenoordsupporter met ME-bus is ‘zware mishandeling’