Recensie

Recensie

Filmfestival Rotterdam voor 48ste keer

Foto Helmut Newton

Woensdag 23 januari begint de 48ste editie van het International Film Festival Rotterdam. Dit festival opent met de speelfilm Dirty God van de Nederlandse regisseur Sacha Polak, over een jonge Londense vrouw die na een zuuraanval door het leven moet met verminkingen in haar gezicht. Ook zijn onder meer nieuwe films van Ulrich Köhler, Gaspar Noé, Zhang Yimou, Alice Rohrwacher, László Nemes en Olivier Assayas te zien, geven filmers als Claire Denis en Carlos Reygadas masterclasses, en wijdt IFFR speciale programma’s aan onvoltooide films, Afro-Braziliaanse films en spionagefilms. De kaartverkoop is 18 januari gestart.

Filmfestival
International Film Festival Rotterdam. Diverse locaties in Rotterdam. Van 23 jan t/m 3 febr. iffr.com