Buzzfeed

‘Trump vroeg Cohen in Congres te liegen over contact met Moskou’

Trumps toenmalige advocaat Michael Cohen heeft op verzoek van Trump in het Congres gelogen over diens zakelijke belangen in Rusland ten tijde van de presidentsverkiezingen. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed op basis van twee anonieme bronnen rond het onderzoek. Cohen verklaarde in 2017 dat een project voor een Trump Tower in Rusland was stilgelegd vóór de eerste Republikeinse voorverkiezing in januari 2016. Eind november bleek dat dit niet klopte. Cohen heeft zich tot ongeveer juni 2016 ingezet bij de Russische overheid voor die ‘Tower’. Ook zou Trump een plan van Cohen hebben gesteund om tijdens de presidentiële campagne de Russische president Poetin te bezoeken om de onderhandelingen te versnellen. ‘Regel het’, zou Trump tegen Cohen hebben gezegd, aldus Buzzfeed. (NRC)