Thuiskok

Cheesecake van avocado

Cashew nuts heap isolated on white background
Cashew nuts heap isolated on white background

Ontbijt, salades, hamburgers, daarvan kan ik me goed voorstellen dat er avocado bij past. Maar avocado bij of in een taart, dat vond ik verrassend. Aan de andere kant is het ook logisch: vervang de roomkaas in de cheesecake door avocado en je hebt nog steeds een romig en vet ingrediënt. Hieronder het resultaat.

Week voor de vulling de ongebrande cashewnoten in een afgedekte schaal met water een nacht in de ijskast. Zeef ze voordat je aan de bodem begint en laat ze goed uitlekken. Maal voor de bodem de ongebrande amandelen in de keukenmachine tot een grove crumble. Voeg de andere ingrediënten voor de bodem toe, maal tot alles goed gemengd is. Bedek de bodem van de springvorm met dit mengsel (invetten hoeft niet), druk het goed aan.

Maak de keukenmachine schoon en maal de cashewnoten tot boter, voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de vulling toe. Mix tot de vulling helemaal glad is. Schenk de vulling over de bodem van de taart, dek de taart af en laat hem minimaal vier uur in de ijskast staan om op te stijven.

Haal de taart uit de springvorm en versier hem met toppings naar keuze.