Handelsconflict

‘VS wil hoge tarieven op Chinese import schrappen’

De Amerikaanse overheid overweegt te stoppen met de hoge importtarieven op Chinese producten, of deze af te bouwen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Financiën ontkende het bericht. Het idee zou zijn geopperd door minister van Financiën Steven Mnuchin maar nog niet iedereen is het ermee eens, aldus bronnen die dicht bij de onderhandelingen staan. Het opheffen van bepaalde importtarieven moet volgens de Amerikaanse krant voor meer rust zorgen op de financiële markten. Ook zou het China een stimulans geven om snel ook weer concessies te doen, om zo richting een einde te gaan van het voortslepende handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. De Chinese vicepremier Liu He reist eind deze maand naar de VS om het handelsoverleg met de Amerikanen voort te zetten. (ANP)