In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Hotelgasten worden in veiligheid gebracht door zwaarbewapende militairen bij een terreuraanval van Al-Shabaab in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Zeker 21 mensen kwamen om het leven en veel mensen raakten gewond. De vuurgevechten tussen de veiligheidstroepen en de terroristen duurden bijna twintig uur. De vier terroristen werden gedood door de veiligheidstroepen. Een door Amerikanen georganiseerd congres was het doelwit van de aanslag, maar dat congres was op het laatste moment verplaatst.
Foto Baz Ratner / Reuters
Remainers en leavers ruziën voor het Britse parlement in Londen, waar de stemming plaatsvindt over Theresa Mays Brexit-deal. De deal werd verworpen: 202 Lagerhuisleden stemden voor en 432 tegen. May heeft de vertrouwensstemming een dag later wel overleefd. Ze heeft nu nog maar weinig tijd om met een nieuw voorstel te komen.
Foto Henry Nicholls / Reuters
Een Venezolaans stel slaapt bij een bushalte in de Braziliaanse stad Manaus. Volgens de Verenigde Naties zijn ruim drie miljoen Venezolanen hun land ontvlucht dat wordt geteisterd door een politieke en economische crisis onder leiding van de autocraat Maduro. Buurlanden, waaronder Brazilië, worstelen met de komst van veel vluchtelingen.
Foto Bruno Kelly/Reuters
Japanse vrouwen gekleed in een kimono vieren hun twintigste verjaardag in een achtbaan op de Japanse feestdag Sejin no Hi, waarbij de overgang van adolescentie naar volwassenheid wordt gevierd.
Foto Koji Sasahara / AP
Gelovigen maken in de vroege ochtend rijstgerechten om een offer te brengen aan de hindoeïstische zonnegod tijdens de Pongal-feesten in de buurt van Mumbai, India. Hierbij worden de goden geëerd voor een goede oogst.
Foto Francis Mascarenhas / Reuters
Oekraïense mariniers zitten opgesloten en moeten voor de rechter verschijnen in Moskou. De Russische kustwacht enterde eind november vorig jaar drie Oekraïense marineschepen nabij de strategisch belangrijke, nieuw aangelegde, Krimbrug. De mariniers werden gearresteerd en worden beschuldigd van het illegaal oversteken van de Russische grens.
Foto Maxim Shipenkov / EPA
De Britse toptennisser Andy Murray afgelopen maandag na zijn nederlaag tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut op dag één van het Australian Open tennistoernooi in Melbourne. Het was mogelijk de laatste game uit zijn carrière. Murray kampt namelijk met een kapotte heup, waaraan hij binnenkort opnieuw geopereerd wordt.
Foto Saeed Khan / AFP
Na een grote explosie in een bakkerij in het centrum van Parijs zijn de straten bezaaid met puin. Twee brandweerlieden, een bewoonster en een Spaanse toeriste overleden door de explosie, tientallen mensen raakten gewond en verschillende gebouwen raakten zwaar beschadigd.
Foto Carl Labrosse / AFP
Een demonstrant zet zich schrap achter een gepantserde bus van de oproerpolitie bij het Griekse parlement in de hoofdstad Athene. Leraren demonstreerden maandag tegen hervormingen in het onderwijs.
Foto Aris Messinis / MESSINIS AFP
Indiase slagers op een vleesmarkt in New Delhi.
Foto Noemi Cassanelli / AFP
De Amerikaanse president Donald Trump stapte maandag aan boord van de Air Force One om naar New Orleans te vliegen, waar hij op een grote conventie boeren toesprak. Ondertussen blijft de federale overheid gesloten. De shutdown duurt al weken en het lukt Trump niet om goedkeuring voor de begroting te krijgen van het Congres. De Democraten willen niet instemmen met de door Trump voorgestelde grensmuur.
Carlos Barria / Reuters
New Delhi, India.
Foto Altaf Qadri / AP
Franciscaanse nonnen lopen door een stofstorm bij de plaats Qasr al-Yahud tijdens het Feest van de Doop van de Heer, dat de afsluiting van de kersttijd aangeeft, op de Westelijke Jordaanoever nabij Jericho.
Foto Abir Sultan / EPA
Oostenrijk en het zuiden van Duitsland hadden de afgelopen week te maken met zware sneeuwval en sneeuwstormen. Op deze foto is een hotel in het Duitse Balderschwang te zien dat door een lawine onder de sneeuw is bedolven.
Foto Daniel Kopatsch / EPA
Twee modellen tonen de herfst/wintercollectie tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn.
Foto Filip Singer/ EPA