Beloningen

‘Bonuspot ING aanzienlijk kleiner door miljoenenschikking’

Bij ING is een flink kleinere bonuspot beschikbaar om te verdelen onder medewerkers dan een jaar eerder. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. De reden: de schikking van 775 miljoen euro die de bank in september met het Openbaar Ministerie trof omdat de bank onvoldoende interne controles had om witwaspraktijken tegen te gaan. De raad van bestuur, met topman Ralph Hamers, had toen al aangegeven af te zien van een bonus over 2018. In 2017 verdeelde ING nog ruim 403 miljoen euro onder medewerkers. Een woordvoerder van de bank liet zich niet uit over hoeveel kleiner die pot dit jaar zal zijn. Bankiers van wie de variabele beloning is vastgelegd in de cao of in het arbeidscontract, blijven buiten schot, aldus de zegsman tegen het FD. Dit zijn vooral ING’ers in het buitenland. (NRC)