Tennis

Andy Murray verwijt Britse bond dat er te weinig is gedaan met zijn successen

Andy Murray
Andy Murray Foto Aaron Favile/AP

De Britse tennisbond heeft het succes van Andy Murray bepaald niet ten volle benut. „Ik heb niet de indruk dat de bond heeft geprofiteerd van de successen in de laatste zeven, acht jaar”, zei de 31-jarige Schot. Murray bracht Groot-Brittannië in 2013 in extase door Wimbledon te winnen. Hij was de eerste Britse winnaar in 77 jaar na Fred Perry. Een jaar eerder had hij – ook op het tennispark van Wimbledon – al olympisch goud gewonnen voor zijn land, tijdens de Spelen van Londen (2012).

De voormalige nummer één van de wereld speelde deze week in Melbourne mogelijk zijn laatste wedstrijd. Murray, drievoudig grandslamkampioen, verloor in de eerste ronde van de Australian Open van de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Murray heeft een chronische heupblessure die hem veel pijn bezorgt. Officieel heeft hij nog geen afscheid genomen.

„Misschien had ik er zelf meer aan moeten doen tijdens mijn carrière, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat dat mijn taak is”, zei Murray tegen de BBC. „Ondanks de ongekende successen is het aantal mensen dat tennist in Groot-Brittannië de laatste tien jaar gedaald. Ik weet dat in Schotland de afgelopen tien jaar nauwelijks tennisbanen zijn aangelegd en dat vind ik onbegrijpelijk stom. Je moet kinderen de gelegenheid geven om te tennissen”, aldus Murray. (Reuters)