Tatoeage

Al 117 gegadigden voor gratis verwijderen tatoeages van gezicht, hals en handen

Er hebben zich al 117 mensen gemeld bij de stichting die gratis tatoeages van hun gezicht, hals en handen verwijdert. De stichting Spijt van Tattoo wil mensen die werkloos zijn de kans geven makkelijker werk te vinden. De man achter de stichting is Andy Han, die met zijn vrouw een tattoo- en laserstudio heeft.

„Mensen nemen steeds jonger tattoos, en ook steeds grotere. Uit rebellie of onbezonnenheid. Maar een paar jaar later, als ze een serieuze vriendin krijgen of een baan zoeken, krijgen ze spijt.” En het verwijderen van een tatoeage is duur, zegt Han.

Mensen zonder werk en geld kunnen zich melden bij de stichting. „De voorwaarde is dat ik beelden mag maken van de verandering. Die wil ik laten zien op middelbare scholen. Dat is de kwetsbare leeftijd, als ze bijna zonder toestemming van hun ouders een tattoo kunnen laten zetten. Han heeft ervaring: zijn dochter liet in Leiden op een dronken avond met wat corpsvriendinnen een wijnglas in haar hals zetten. „Spijt, als haren op haar hoofd.” (NRC)