Recensie

Recensie Media

Reisapp Polarsteps handiger dan Facebook

Voor de avonturier die met de motor reist van Amsterdam naar Kaapstad. De backpacker die op zoek is naar de mooiste stranden in Maleisië. En het gezin dat met een camper door North Carolina en Georgia trekt.

Wie op vakantie gaat wil dat delen met familie en vrienden. Dat kan natuurlijk met Facebook, Instagram of andere algemene sociale media. Maar soms werkt een gespecialiseerde reisapp beter. Bijvoorbeeld het Nederlandse Polarsteps. Het voordeel: die app registreert waar je bent en zet de foto’s en de tekst die je publiceert direct op een wereldkaart. Zo verschijnt vanzelf de motortocht door Afrika op de kaart, de strandtoer door Zuidoost-Azië en de rondrit naar Atlanta en Savannah.

Het voelt soms wat priegelig om alle indrukken van een nieuwe vakantiedag te vatten op een klein schermpje, maar het werkt. Ook offline, je hoeft niet continu een (dure, buitenlandse) internetverbinding te hebben om verslag te doen.

Deze week bereikte Polarsteps de mijlpaal van 1 miljoen gebruikers, in 180 landen. Opgeteld hebben zij 52 miljoen dagen gereisd met behulp van de app. De populairste bestemmingen zijn Midden-Europa, Zuidoost-Azië en de oost- en westkust van de VS. De app verdient geld met de fotoboeken die ze je verkopen op basis van je reisverslag.

Polarsteps meldde deze week ook een nieuwe investering van INKEF Capital, een investeringsmaatschappij van pensioenfonds ABP. Het bedrijf ontving 3 miljoen euro. In totaal heeft het nu 4,6 miljoen euro opgehaald aan investeringen. Het bedrijf wil het geld gebruiken om nieuwe mensen aan te nemen (ze hebben nu tien medewerkers) en om de app te verbeteren. Polarsteps moet je ook kunnen gebruiken om reizen te plannen, niet alleen om te verslaan. Dat biedt ook meer commerciële mogelijkheden.