Enkele gewonden na val lift universiteit Groningen

De lift met veertien mensen erin kwam donderdagochtend vast te staan op de zesde verdieping, waarna deze naar beneden viel.

Het gebouw van de faculteit Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.
Het gebouw van de faculteit Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Foto Creative Commons

In een gebouw van de medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen zijn donderdagochtend enkele gewonden gevallen toen de lift waarin zij zaten naar beneden viel. Eén persoon is afgevoerd naar de spoedeisende hulp en daar behandeld, meldt de universiteit. Enkele anderen zijn licht gewond geraakt en ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. “Zij zijn vooral heel geschrokken, maar verder ongedeerd”, aldus een persvoorlichter van de universiteit.

De lift met veertien mensen erin kwam donderdagochtend vast te staan op de zesde verdieping. Tijdens werkzaamheden aan de lift viel de lift naar beneden. De veertien mensen hebben ongeveer een uur vastgezeten voorafgaand aan de val.

De andere liften in hetzelfde liftenblok werden tijdelijk buiten werking gesteld. Na controle zijn deze weer in gebruik genomen, met uitzondering van de lift die naar beneden viel. De universiteit doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.