Duurzaamheid

Rijksoverheid koopt tweeduizend laadpalen voor elektrische auto’s

Bij gebouwen van de Rijksoverheid worden de komende drie jaar zo’n 2.000 oplaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft woensdag een contract getekend met twee leveranciers. Alle soorten elektrische voertuigen kunnen opladen bij de nieuwe palen. Ook burgers kunnen er gebruik van maken, zolang de paal op een parkeerplaats staat die vrij toegankelijk is. De eerste 700 oplaadpunten moeten in de eerste helft van 2019 beschikbaar zijn, de rest uiterlijk in 2022. De nieuwe laadpalen zijn nodig voor de verduurzaming van het wagenpark van de overheid. Het Rijk wil dat volgend jaar 20 procent elektrisch is. Vanaf 2028 zal de overheid geen nieuwe auto’s meer kopen die op benzine of diesel rijden. In totaal staan er nu in Nederland bijna 36.000 oplaadpunten. (NRC)