Chinese telecomgigant

Justitie VS wil Huawei strafrechtelijk vervolgen

Justitie in de VS begint waarschijnlijk een strafrechtelijke procedure naar het Chinese telecombedrijf Huawei, dat zich schuldig zou hebben gemaakt aan diefstal van bedrijfsgeheimen. Dat meldt The Wall Street Journal. Huawei zou techno-informatie hebben gestolen van rivaal T-Mobile. Dat sloot in 2014 een deal met Huawei om in de VS telefoons van het Chinese merk te verkopen. Huawei-medewerkers zouden via bedrijfsspionage een eigen versie hebben gemaakt van een geavanceerde robot die T-Mobile gebruikte om telefoons te testen. Dat leidde tot stopzetting van de samenwerking Huawei-T-Mobile. In december arresteerde Canada op verzoek van de VS de financiële topvrouw van Huawei. (NRC)

Canada zit klem tussen VS en China pagina 15